Стало відомо, як працюватимуть народні депутати у Раді наступного тижня

На порядку денному у нардепів розгляд низки законопроєктів
Важливо
Стало відомо, як працюватимуть народні депутати у Раді наступного тижня
Верховна Рада (фото: УНІАН)
9 Липня 2021, 18:13
читать на русском

З 13 до 16 липня Верховна Рада України працюватиме у режимі пленарних засідань відповідно до календарного плану п’ятої сесії Верховної Ради України IX скликання.

Про це повідомила пресслужба парламенту.

На порядку денному у нардепів розгляд низки законопроєктів, зокрема 13 липня у другому читанні розглянуть:

  • Законопроєкт №5068 про внесення змін до деяких законів України щодо порядку обрання (призначення) на посади членів Вищої ради правосуддя та діяльності дисциплінарних інспекторів Вищої ради правосуддя.
  • Законопроєкт №5069 про внесення змін до статті 188-32 Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо встановлення відповідальності за невиконання законних вимог дисциплінарного інспектора Вищої ради правосуддя.
  • Законопроєкт №3508-д про заходи, спрямовані на подолання кризових явищ та забезпечення фінансової стабільності на ринку природного газу.
  • Законопроєкт №5009 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення приєднання до електричних мереж.
  • Законопроєкт №3959-1 про внесення змін до адміністративного та кримінального законодавства щодо запровадження діяльності Бюро економічної безпеки України.
  • Законопроєкт №3476 про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо стимулювання розвитку галузі електричного транспорту в Україні.
  • Законопроєкт №5122 про внесення змін до статті 21 Закону України "Про лікарські засоби" щодо заборони продажу лікарських засобів дітям.

Також низка проєктів закону пройдуть перше читання. Йдеться про законопроєкт №5660 про примусове виконання рішень; законопроєкти №5593, 5593-1, 5593-2, 5593-д про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення корпоративного управління юридичних осіб, акціонером (засновником, учасником) яких є держава.

Водночас законопроєкт №4365 про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу України (щодо платіжних послуг); законопроєкт №5002 про внесення змін до Закону України "Про бібліотеки і бібліотечну справу" (нова редакція) та законопроєкти №5330, 5330-1 про внесення змін до Закону України "Про захист суспільної моралі" щодо уточнення деяких положень відносно захисту малолітніх від негативного впливу продукції сексуального чи еротичного характеру будуть розглянуті в рамках пленарного засідання.

13 липня депутати розглянуть питання ратифікації:

  1. Проєкт закону №0110 про ратифікацію Рамкової угоди між Урядом України та Урядом Турецької Республіки про співробітництво у сфері будівництва житла для представників кримськотатарського народу та пільгових категорій громадян України (проєкт Кабінету Міністрів України надано 15.06.2021).
  2. Проєкт закону №0109 про ратифікацію Фінансової угоди "Програма з відновлення України" між Україною та Європейським інвестиційним банком (проєкт президента України надано 02.06.2021).

Весь список законопроєктів, які розглянуть продовж цього часу народні депутати, можна знайти за посиланням.

Читайте також

1