Старша донька путіна Марія продовжує публікуватися у наукових виданнях попри санкції

Марія Воронцова є кандидатом медичних наук та ендокринологом за освітою. Вона продовжує публікуватися в західних наукових журналах.
Старша донька путіна Марія продовжує публікуватися у наукових виданнях попри санкції
6 Вересня 2023, 07:17

Наукові роботи старшої доньки російського диктатора Марії Воронцової продовжують публікувати в журналах США та Швейцарії. Це відбувається попри війну РФ проти України.

Про це пише проект "Можемо пояснити".

Проєкт "Можемо пояснити" уточнює, що посилання на її публікації є на сайті московського університету "Істіна" де зібрані наукові тексти всіх співробітників вишу.

"Вона пише статті з ендокринології та медицини в американських і швейцарських видавництвах: The Endocrine Society і MDPI Publishing. У 2022 і 2023 році вийшли чотири тексти Воронцової", - йдеться в матеріалі.

Зазначається, що три з них вийшли після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Воронцова випускає статті не одна, а у співавторстві з колегами з Московського державного університету, зокрема з факультету фундаментальної медицини, де з 2022 року обіймає посаду заступника декана.

Нагадаємо, проти Марії Воронцової ввели санкції ЄС, Британія, США, Канада, Швейцарія, Австралія, Японія, Нова Зеландія та Україна.

Зазначається, що санкції не забороняють публікуватися в наукових журналах країн Заходу, деякі з них навіть оплачують таку роботу, проте здебільшого саме автори робіт платять за можливість опублікуватися в журналах.

"Можемо пояснити" пояснило, що статтю мають цензурувати перед публікацією. Видавництво MDPI Publishing існує з середини 1990-х і це журнали з відкритим доступом. А ось The Endocrine Society вважається досить хорошою організацією в наукових колах.

Публікації дочки Путіна в цих наукових журналах можуть позначитися на репутації видавництв.

Читайте також