Столичний "мажор"-шахрай Костянтин Ільїнський безперешкодно періодично виїжджає до Європи - ЗМІ

Костянтин Ільїнський "прокручує" в Україні шахрайські схеми, а "відмиті" таким чином гроші витрачає на розкішне життя за кордоном
Столичний "мажор"-шахрай Костянтин Ільїнський безперешкодно періодично виїжджає до Європи - ЗМІ
Костянтин Ільїнський
6 Червня 2024, 14:13
читать на русском

Maestro Kitchen by ETC Спеціалізується на виготовленні продукції преміумкласу: інтер’єри, кухні, меблі, аксесуари. Як підприємство ця марка не має реєстрації. Здійснює свою комерційну діяльність в основному через компанію ТОВ «Європейські торгові системи» та через інші близько двох десятків фірм, що примикають до неї. Формальний власник торгової марки – Владислав Ілліч Ільїнський. А керує всім його 28-річний син Костянтин Владиславович Ільїнський.

Костянтин Ільїнський – формальний власник (або як нині кажуть, фунт) понад десятка компаній, пов’язаних із ТОВ «Європейські торгові системи» та торговою маркою Maestro Kitchen by ETC:

  1. ТОВ «Хеп експо» (Київ, код 41307909) – керівник, бенефіціар, частка 66,92%.
  2. ТОВ «Груп ЄТС Інтернешнл» (Київ, код 41389850) – бенефіціар, частка 99%.
  3. ТОВ «Шопфіт Груп» (Київ, код 42810309) – бенефіціар, частка 100%.
  4. ТОВ «Лазер сістемс» (Київ, код 40105158) – керівник, засновник, частка 50%.
  5. ТОВ «Груп ЄТС Україна» (Київ, код 41186767) – керівник, гол. бухгалтер, частка 2,01%.
  6. ТОВ «Форфешн» (Київ, код 41307956) – учасник, частка 5%.
  7. ТОВ «Станко енерджі» (Київ, код 41389887) – учасник, частка 0,66%.
  8. ТОВ «Рітейл про» (Київ, код 43281301) – бенефіціар, частка 50%.
  9. ТОВ «Рітейл ін» (Київ, код 44755727) – бенефіціар, 50%.
  10. ТОВ «Форфешен» (Київ, код 42546869) – учасник, частка 5%.
  11. ТОВ «Шоп інтеріор» (Київ, код 44660740) – бенефіціар, частка 100%
  12. ФОП зареєстрований у жовтні 2012 р. КВЕД – 56.10 діяльність ресторанів, надання послуг мобільного харчування. Група 2, ставка 20%.

"З одного боку, Костянтин Ільїнський виглядає як респектабельний молодий бізнесмен. Але це рекламна обкладинка. У ці суворі часи поводиться, як звичайний шахрай і кидала. Взявши з клієнтів мільйони гривень, раптом вирішив для себе: а навіщо виконувати свої зобов’язання? Професійно освоїв уміння пустити пилюку в очі, обманюючи постачальників, підрядників, замовників. У цей важкий час легко може ухилитися від сплати податків, не виконати вчасно свої зобов’язання, поставити і виготовити неякісний, але дорогий товар. Війна все спише", - розповідають журналісти видання про бізнесмена.

Костянтин Ільїнський дуже любить із шиком проводити час: дорогі машини, ресторани, фешенебельні курорти в екзотичних країнах. Любить покататися з вітерцем Києвом. Віддає перевагу виключно елітним авто: Porsche, Mercedes-Benz, Maserati. У свої 28 років Костянтин володіє нерухомістю та земельними ділянками у заповідних історичних місцях Києва. І, слід зазначити, у досить великому обсязі для такого юного віку. Сьогодні у державних реєстрах за Костянтином Ільїнським числиться 35 об’єктів, з яких 17 – це квартири, будинки, гаражі. А 18 – земельні ділянки у Києві та Київській області.

Костянтин Ільїнський вдався реалізовувати шахрайські схеми: збирати у замовників гроші, а потім відмовлятись виконувати зобов’язання. Дискредитувати бізнес сім’ї, що вибудовувався роками, отримувати дуже швидке, але не законне збагачення. А потім і взагалі втік з України.

"24 лютого 2022 року армада ворожих військ вторглася до України.  Сотні тисяч громадян країни стали на захист сімей та будинків. А що ж робив Костянтин Ільїнський у критичні для країни дні? Взяв у руки автомат і став на захист свого міста? Рив окопи? Можливо, зайнявся іншою суспільно важливою роботою для оборони країни? Відповідь очевидна: Костянтин заліг на дно. Для нього війна не існує. «Це не наша війна» – як правило, такою примітивною фразою виправдовують боягузтво", - пише видання.

Костянтин Ільїнський спішно покинув Україну 20 лютого 2022 року, вилетівши з Міжнародного аеропорту «Бориспіль» до більш комфортної та благополучної країни. У ці передвоєнні дні покинули свою країну і побігли, як щури, багато проросійських політиків, пов’язані з ними олігархи, великі бізнесмени та деякі держчиновники. У цій компанії виявилися й Ільїнський. Дивний збіг. Хто ж міг попередити Ільїнських про війну, що насувається?

В Україні люди гинуть десятками тисяч, сотні тисяч позбулися даху над головою. Навколо суцільна скорбота, горе та сльози. А Ільїнські колесять елітними курортами, де немає протяжного вию повітряних тривог, де немає бомбардувань, де спокійне, повне комфорту життя. Півтора року Костянтин Ільїнський ховався за кордоном. І 24 липня 2023 року молодий мажор повернувся в Україну: перетнув кордон із Польщею у прикордонному пункті пропуску «Грушів-Будоміж».
Совість прокинулася, і вирішив допомогти країні? Вирішив записатися до ЗСУ? Все набагато простіше – хлопець витратив свої заощадження під час розкішного життя за кордоном. Приїхав надолужувати втрачене. З огляду на те, що країна веде важку війну, доходи різко скоротилися. Не порушивши закон, заробити швидко на звичне розкішне життя мажору нині просто неможливо. Вирішив Костянтин Ільїнський запустити у реалізацію шахрайські схеми.

Зібравши таким шляхом мільйони гривень, Костянтин Ільїнський час від часу, як ні в чому не бувало, перетинає кордон України. Більшість чоловіків через війну покинути країну не можуть. А от Костя якимось чином зміг. 7 жовтня 2023 року він спокійно виїжджає до Польщі через той самий прикордонний пункт пропуску «Грушів-Будоміж». Костянтину Ільїнському лише 28 років, а не 60. Здоровий, міцний хлопець, не інвалід. Трьох малолітніх дітей не виховує. Волонтером ніколи не був. Як молодому хлопцеві вдається регулярно перетинати кордон? Сподіваємося, що незабаром ми дізнаємося відповідь…

Читайте також

1