Суд арештував корпоративні права Оксани Марченко у Запорізькому заводі феросплавів на понад мільярд гривень

Рішення суду стосується 13,7% акцій підприємства, якими дружина Медведчука володіє через чотири офшорні компанії
Головне
Суд арештував корпоративні права Оксани Марченко у Запорізькому заводі феросплавів на понад мільярд гривень
Оксана Марченко
25 Квітня 2023, 12:49
читать на русском

Суд арештував корпоративні права дружини Медведчука Оксани Марченко в АТ "Запорізький завод феросплавів". Загальна вартість заблокованих активів становить понад 1 млрд гривень.

Про це повідомляють пресслужби  Офісу генпрокурора та СБУ.

"За участі прокурорів Івано-Франківської обласної прокуратури суд арештував понад 1 млрд грн активів дружини колишнього народного депутата України, лідера забороненої в Україні партії ОПЗЖ, який позбавлений українського громадянства", - повідомили в ОГП.

Рішення суду стосується 13,7% акцій підприємства, якими дружина Медведчука володіє через чотири офшорні компанії.

"Запорізький завод феросплавів є монопольним виробником металевого мангану в Україні і входить до списку найбільших металургійних компаній в Європі. Арешт активів убезпечить їх від продажу чи перереєстрації на підставних осіб і надалі дозволить передати на користь нашої держави", - заявили в СБУ.

В Службі безпеки нагадали, що раніше було арештовано майно Оксани Марченко на загальну суму більше ніж 6 млрд гривень.

Заходи проводили у межах кримінального провадження за підозрою дружини Медведчука у фінансуванні російських окупаційних угруповань.

Нагадаємо, наприкінці березня суд арештував чергові активи Оксани Марченко, яка підозрюється у фінансуванні російських окупаційних угруповань. Їхня загальна вартість становить більше ніж 440 млн грн.

Раніше слідчі СБУ повідомили Оксані Марченко та очільниці афілійованої кримської фірми про підозру за ч. 3 ст. 110-2 Кримінального кодексу України (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України).

Наразі за цією ж статтею повідомлено про підозру топменеджеру "Укркапіталу" і "Спорт-Туру".

Зловмисника затримано та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Злочин, в якому підозрюється Марченко та менеджери причетних компаній, передбачає покарання у вигляді позбавлення волі з конфіскацією майна. Арешт активів забезпечить можливість їх конфіскації за рішенням суду та убезпечить майно від перереєстрації на інших осіб.

Читайте також