Суд визнав невинуватим мера Тернополя Надала у справі про виписування премій

Суддя вирішила, що підписання документів від комісії про призначення премій було "номінальним обов'язком" Надала
Головне
Суд визнав невинуватим мера Тернополя Надала у справі про виписування премій
Сергій Надал
19 Квітня 2023, 09:22
читать на русском

Суд не зафіксував правопорушень у діях мера Тернополя Сергія Надала, котрий виписував собі щомісячні премії.

Про це повідомляє місцеве видання Terminovo.

Як зазначає місцеве видання, суддя Тернопільського суду Ірина Марциковська постановила, що рішення про створення комісії з видачі премії міському голові не є незаконним. Вона відкинула доводи звинувачення про те, що комісія складається з осіб, які безпосередньо пов'язані з мером.

При цьому суддя вирішила, що підписання документів від комісії про призначення премій було "номінальним обов'язком" Надала.

"У Надала не було реального конфлікту інтересів, оскільки діяв у рамках чинного законодавства України", - заявила суддя.

Таким чином, суд вирішив закрити справу через відсутність факту адміністративного правопорушення.

Варто зауважити, що прокуратура просила для Надала штраф у розмірі 6 800 гривень, оскільки він не звернувся до НАЗК щодо можливого конфлікту інтересів та продовжив виписувати собі премії.

Нагадаємо, 5 квітня Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) склало адміністративний протокол з конфлікту інтересів щодо Тернопільського міського голови Сергія Надала. Мер Тернополя з 2021 та протягом 2022 року преміював себе в максимальному розмірі та надавав собі допомогу на оздоровлення, матеріальну допомогу для вирішення соціально-побутових питань також у максимальних гранично допустимих обсягах. Розмір премій міг досягати 250 % від посадового окладу.

1