Суддя Тандир, який пів року сидить у СІЗО, продовжує отримувати зарплату у Макарівському райсуді

Заробітна плата Тандира з надбавками становила приблизно 100 тисяч гривень.
Головне
Суддя Тандир, який пів року сидить у СІЗО, продовжує отримувати зарплату у Макарівському райсуді
Олексій Тандир
14 Грудня 2023, 10:38
читать на русском

Суддя Олексій Тандир, перебуваючи пів року у слідчому ізоляторі, отримує зарплатню в Макарівському районному суді Київської області. З моменту скоєння Тандиром смертельної ДТП, йому нараховували щомісяця 63 тисячі грн.

Про це пише "Бабель" з посиланням на документ з Територіального управління Державної судової адміністрації в Київській області.

У відповіді на запит сказано, що з моменту аварії на блокпості в Києві судді нараховують посадовий оклад. Він становить 63 тисячі гривень. Надбавки за вислугу років та за науковий ступінь з Тандира зняли. Їх припинили виплачувати з 2 червня 2023 року. Також йому не виплачують надбавку за адміністративну роботу — Тандир після арешту склав із себе повноваження голови суду.

Заробітна плата Тандира з надбавками становила приблизно 100 тисяч гривень. Що цікаво, з березня по травень 2023 року Тандир отримав винагороду на загальну суму 305 867 гривень.

Як відомо, 26 травня у Києві близько опівночі голова Макарівського районного суду Київської області Олексій Тандир за кермом автомобіля "Лексус" скоїв наїзд на військовослужбовця Національної гвардії України Вадима Бондаренка, який ніс службу на КПП при в'їзді до Києва. Нацгвардієць, який був родом із Черкащини й виховував трьох дітей, загинув.

Правоохоронці з'ясували, що Тандир перебував за кермом у нетверезому стані. Йому оголосили підозру, а пізніше обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

1