Суддя Тандир, який збив насмерть нацгвардійця, був нетверезий - ДБР

Те, що Тандир був п`яним за кермом, доведено висновками судово-психологічної експертизи.
Головне
Суддя Тандир, який збив насмерть нацгвардійця, був нетверезий - ДБР
11 Липня 2023, 11:33
читать на русском

Суддя Макарівського райсуду Олексій Тандир, який підозрюється у скоєнні ДТП, що призвела до загибелі нацгвардійця наприкінці травня, керував авто у нетверезому стані. Це доведено висновками судово-психологічної експертизи.

Про це Державне бюро розслідувань повідомило журналістам "Факти ICTV".

Зазначається, що Тандир, "маючи спеціальні юридичні знання та професійні навички, вживав заходів щодо приховування слідів алкогольного сп'яніння та унеможливлення встановлення кількості алкоголю у відібраних у нього біологічних рідинах".

Проте, слідство провело низку експертиз.

"За отриманими результатами ми можемо констатувати, що факт перебування судді Тандира в момент смертельного ДТП у стані алкогольного сп'яніння є доведеним. Зокрема, це повністю підтверджується висновками судово-психологічної експертизи", – повідомили журналістам у ДБР.

Слідство досі очікує результатів експертизи на вміст алкоголю в крові.

Нагадаємо, 26 травня у Києві близько опівночі голова Макарівського районного суду Київської області Олексій Тандир за кермом автомобіля "Лексус" скоїв наїзд на військовослужбовця Національної гвардії України Вадима Бондаренка, який ніс службу на КПП при в'їзді до Києва. Нацгвардієць, який був родом із Черкащини й виховував трьох дітей, загинув.

Також суд задовольнив клопотання Київської міської прокуратури та надав дозвіл на примусове відібрання біологічних зразків у судді Олексія Тандира.

1