Світовий банк виділив 150 млн доларів Україні для вакцинації від COVID-19

Ці гроші допоможуть уряду України закупити 16,5 мільйона доз вакцин
Головне
Світовий банк виділив 150 млн доларів Україні для вакцинації від COVID-19
Долари, гроші (фото: Pexels)
12 Грудня 2021, 07:19
читать на русском

Рада виконавчих директорів Світового банку схвалила додаткове фінансування у розмірі 150 мільйонів доларів на розширення вакцинації проти COVID-19 в Україні.

Про це повідомила пресслужба банку 10 грудня, зазначивши, що ці кошти допоможуть запобігати, виявляти та реагувати на загрози, спричинені пандемією COVID-19, а також зміцнити національну систему охорони здоров’я України.

120 мільйонів доларів додаткового фінансування допоможуть уряду України закупити 16,5 мільйона доз вакцин, яких достатньо для вакцинації близько 20 відсотків населення, - йдеться у повідомленні.

Крім цього, завдяки закупівлі вакцин 10 млн осіб з пріоритетних груп населення зможуть отримати повну вакцинацію проти коронавірусу. Решта 30 млн доларів будуть скеровані на фінансування інших аспектів розгортання компанії із вакцинації: інформаційні технології, комунікація з громадськістю, посилення спроможності, а також закупівля обладнання для забезпечення холодового ланцюга та управління відходами.

Регіональний директор Світового банку у справах країн Східної Європи Аруп Банерджі наголосив, що нове додаткове фінансування допоможе Україні і надалі посилювати заходи щодо протидії COVID-19 та прискорити вакцинацію. Рівень вакцинації в Україні все ще є одним із найнижчих в Європі.

Нагадаємо, що 10 грудня 2021 року Європейський інвестиційний банк, банк ЄС, перерахував Україні 50 мільйонів євро на закупівлю необхідних вакцин від коронавірусу.

Читайте також

1