Тарифи на газ і тепло можуть зрости вже цієї осені, - Попенко

Наразі в парламенті активно обговорюється можливість підвищення тарифів на газ, його розподіл та тепло.
Тарифи на газ і тепло можуть зрости вже цієї осені, - Попенко
Тарифи (Фото: Дніпроград)
30 Червня 2024, 10:28
читать на русском

Цієї осені Верховна Рада може підвищити тарифи на газ, тепло та електроенергію для споживачів.

Про це повідомив голова Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко в етері Ранок.LIVE. Зокрема, вартість електроенергії може збільшитися до семи гривень за кіловат.

Попенко заявив, що наразі в парламенті активно обговорюється можливість підвищення тарифів на газ, його розподіл та тепло. Попри те, що зараз немає достатньої кількості голосів для ухвалення цього рішення, робота над цим питанням продовжується.

"Наскільки я знаю, Верховна Рада України серйозно розглядає питання можливого підняття тарифу на газ, на розподіл газу і тепло, вже цієї осені. Поки що немає достатньої кількості голосів, щоб за це проголосували, але робота йде", – зазначив він.

Хоча Міністерство енергетики заперечує можливість підвищення цін на електроенергію, останнім часом все більше звучать заяви про необхідність такого кроку. За словами Попенка, підвищення тарифів на електроенергію може досягти 7 грн/кВт. Нагадаємо, що 1 червня вартість електроенергії вже було піднято до 4,32 грн/кВт.

Варто зазначити, що в серпні 2022 року президент України Володимир Зеленський підписав мораторій на підвищення цін на тепло, розподіл природного газу, теплову енергію та послуги з постачання тепла і гарячої води. Цей мораторій діє протягом воєнного стану в Україні та ще шість місяців після його завершення.

Натомість у Міністерстві енергетики спростовують інформацію, що нещодавнє підвищення тарифів на світло було лише першим етапом та запевняють, що наразі не йде мова про підвищення тарифів на електроенергію.

Читайте також

1