Теплий березень і перші грози у квітні: народний синоптик дав прогноз на весну

Із середини квітня в Україні пануватиме майже літня погода
Теплий березень і перші грози у квітні: народний синоптик дав прогноз на весну
Весна (Фото: Pixabay)
15 Лютого 2023, 14:28
читать на русском

Зима в Україні завершиться відносно теплою погодою, а весна почнеться з потепління.

Про це в коментарі Радіо Трек розказав народний синоптик Станіслав Щедрін.

Так, за його прогнозом, в останню декаду лютого в Україні очікуються -3...+3 вночі та до +4...+9 вдень, але буде волого.

Березень розпочнеться з потепління, каже народний синоптик. За його даними, температура буде в межах +9...+11, на заході країни повітря прогріється до +10...+13. Опадів буде небагато, а сонця побільшає.

"Така погода в Україні протримається і другу декаду місяця. В кінці березня побільшає хмар, але ще дужче потепліє. На заході та півдні можуть бути періоди, коли температура сягатиме +14....+18  градусів", - розказав Щедрін.

За його даними, на початку квітня в Україну прийде похолодання. Зокрема, в Карпатах можливий сніг, а на решті території України - перші весняні зливи та грози. Але вже з другої декади місяця по всій країні почнеться тенденція до майже літньої погоди.

"Температура все частіше буде на рівні +15...+20 градусів. Періодично будуть зливи, подекуди з грозами. Також до кінця квітня буде вітряно", - спрогнозував народний синоптик.

Нагадаємо, очікувати на прихід дуже ранньої весни в Україні не варто, але офіційні прогнози погоди з'являться приблизно за тиждень-два.