Тепло продовжить панувати в Україні: прогноз погоди на 2 травня

Максимальна температура повітря впродовж дня становитиме +21+26 градусів
Тепло продовжить панувати в Україні: прогноз погоди на 2 травня
Погода, дерево Фото: Парламент.UA
2 Травня 2024, 08:38
читать на русском

У четвер 2 травня в Україні прогнозують сонячну та теплу погоду, температура повітря прогріється до 21-26 градусів тепла.

Про це повідомила синоптик Наталя Діденко.

"2-го травня в Україні буде й надалі сонячно та тепло. Максимальна температура повітря впродовж дня становитиме +21+26 градусів. Ніч іще приємно свіжа, +8+13 градусів, і така синоптична ситуація чи не найкомфортніша в році - і тепло, і вночі навіть можна спати з відкритими кватирками. Антициклон впевнено розташувався в Україні, тому й - сухо, хіба що завтра на Сумщині та Харківщині є ймовірність періодичних короткочасних дощів", - розповіла синоптик.

У Києві в четвер світитиме сонце, максимальна температура повітря становитиме +22+24 градуси. На Великдень в Києві вночі без опадів, вдень - дощ, гроза.

Найближчими днями, за словами синоптика, в Україні переважно тепло, хіба що в суботу трохи посвіжіє.

У неділю, на Великдень, у денні години пройдуть короткочасні дощі з грозами у північних областях, на заході, у центральній частині та на Харківщині.

На півдні, на Луганщині та Донеччині опадів 5 травня не передбачається.

Нагадаємо, літній період 2024 року в Україні може не бути рекордно спекотним. Але температури будуть значно вищими за норму. З одного боку, передбачається настання нейтральної фази між "Ель-Ніньо" та "Ла-Ніньо", а з іншого - планету впливатиме дуже активна сонячна радіація.

За прогнозом гідрометцентру у травні в Україні переважатимуть більш високі температури, ніж зазвичай характерні для цього місяця.

Читайте також

1