Тікають з Ради: нардеп Шпенов написав заяву на складання мандата

За останні 10 днів це вже третій нардеп, який захотів покинути Раду.
Тікають з Ради: нардеп Шпенов написав заяву на складання мандата
4 Грудня 2023, 16:44
читать на русском

До Верховної Ради України надійшла заява від Шпенова Дмитра Юрійовича про складення депутатських повноважень та дострокове припинення повноважень народного депутата України.

Про це повідомив голова Верховної Ради Руслан Стефанчук.

Заяву Шпенова буде розглянуто на найближчому пленарному засіданні. Якщо її задовольнять, у Раді залишиться рекордно мало депутатів - 401.

Що відомо про Дмитра Шпенова

Дмитро Шпенов - український політик, народний депутат України VI та VII скликань. Колишній член партії регіонів. Заступник голови Комітету ВРУ з питань верховенства права та правосуддя (з 25 грудня 2012 р.). Заслужений юрист України (з 7 жовтня 2010 р.).

16 січня 2014 року голосував за диктаторські закони. 18 січня 2018 року був одним з 36 депутатів, що голосували проти Закону про визнання українського суверенітету над окупованими територіями Донецької та Луганської областей.

Нагадаємо, 1 грудня нардеп Максим Єфімов, який купив вертолітний майданчик Януковича, вирішив скласти мандат. А 22 листопада народний депутат від партії "Батьківщина" Віталій Данилов написав заяву на складання повноважень.