Топчиновників Держпродспоживслужби підозрюють у масштабній корупційній схемі

Чиновники незаконно "освоїли" понад 650 млн грн з держбюджету
Головне
Топчиновників Держпродспоживслужби підозрюють у масштабній корупційній схемі
Слідчі СБУ Фото: ssu.gov.ua
14 Липня 2022, 14:15
читать на русском

Служба безпеки України викрила масштабну корупційну схему в Держпродспоживслужбі з незаконним освоєнням понад 650 млн грн з держбюджету.

Про це повідомила пресслужба відомства.

Кіберспеціалісти Служби безпеки України викрили масштабну протиправну схему в Держпродспоживслужбі. Керівництво цієї структури намагалося створити підконтрольне підприємство, яке протягом 2022 року мало незаконно "освоїти" понад 650 млн грн із держбюджету, - йдеться у повідомленні.

Серед "ділків" - двоє чиновників категорії "А", що належить до вищого корпусу державної служби в Україні:

  • в.о. голови Держпродспоживслужби;
  • заступник голови Держпродспоживслужби;
  • директор фінансового департаменту Держпродспоживслужби;
  • керівник сектору державних закупівель Держпродспоживслужби;
  • в.о. директора одного з державних підприємств;
  • керівник приватної компанії.

За даними СБУ, вищезазначені посадовці хотіли створити підконтрольне їм підприємство, головним завданням якого була участь у тендерних процедурах. Через цю структуру вони планували освоїти бюджетні кошти, які уряд виділив на інформатизацію Держпродспоживслужби у 2022 році. За попередніми даними, мова йде про 680 млн грн.

Наразі двом високопосадовцям Держпродспоживслужби та чотирьом іншим фігурантам повідомлено про підозру за двома статтями ККУ: ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем); ч. 2 ст. 366 (службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки).

Наразі триває досудове розслідування для притягнення до кримінальної відповідальності інших осіб, причетних до вчинення злочину.

Нагадаємо, Служба безпеки України викрила службових осіб підприємства з державними корпоративними правами АТ "Укргазвидобування", які вимагали 400 тисяч грн хабаря за нестворення перешкод під час виконання тендерних угод з приватною компанією.

1