Трамп захотів, аби Китай заплатив 10 трильйонів доларів за епідемію коронавірусу

Важливо
Експрезидент США назвав коронавірус "китайським вірусом"
Важливо
7 Червня, 06:12 10290

Експрезидент США Дональд Трамп назвав SARS-CoV-2 "китайським вірусом" та буде вимагати репарації від Китаю.

Сполученим Штатам та іншим країнам необхідно вимагати репарації від Китаю в розмірі 10 трлн доларів за появу коронавірусу, - заявив Трамп під час виступу на щорічному з'їзді Республіканської партії штату Північна Кароліна, трансляцію якого вів телеканал Fox.

Прийшов час, щоб Америка і весь світ зажадали репарацій і відповідальності від Комуністичної партії Китаю (за коронавірус. - Ред.). Ми повинні одноголосно заявити, що Китай повинен заплатити, - сказав він і закликав країни світу вимагати компенсацій від Китаю.

Трамп в черговий раз назвав коронавірус "китайським вірусом" і повідомив, що через його поширення тільки американська економіка зазнала збитків у розмірі 16 трлн дол. За його словами, якщо змусити КНР платити репарації, Китай припинить мілітаризацію, а американські компанії почнуть повертатися до США.

Нагадаємо, вірус SARS-CoV-2 вперше виявили у китайському місті Ухань в кінці 2019 року.

У кінці травня президент США Джо Байден доручив активніше розслідувати всі версії походження Covid-19, включно з теорією про витік вірусу з лабораторії у Китаї.

Байден сказав, що у розвідувальній спільноті США думки розділилися: одні вважають, що пандемія стала результатом нещасного випадку в лабораторії, інші - що вірус з'явився в результаті контакту людини з інфікованою твариною.

Читайте також