Неможливо встановити, як коронавірус потрапив на ринок в Ухані - ВООЗ

Комісія дійшла до таких висновків на основі наявної епідеміологічної інформації
Неможливо встановити, як коронавірус потрапив на ринок в Ухані - ВООЗ
Коронавірус у Китаї (фото: People’s Daily, China)
10 Лютого 2021, 05:04
читать на русском

У Всесвітній організації охорони здоров'я заявили, що причини того, як поширився коронавірус на ринок в Ухань, неможливо встановити.

Про це повідомив глава експертної комісії з реагування на COVID-19 державного комітету з питань охорони здоров'я КНР Лян Ваньнянь під час брифінгу.

Зазначається, що комісія дійшла до таких висновків на основі наявної епідеміологічної інформації.

Глава китайської експертної місії заявив, що новий коронавірус міг циркулювати в регіонах за межами Ухані до перших зареєстрованих випадків спалаху.

Ранні випадки вірусу пов'язані з ринком морепродуктів в Ухані, а інші - з іншими ринками, деякі не показали такого зв'язку. Можливо, що ринок морепродуктів в Ухані міг стати центром поширення вірусу... На основі наявної інформації неможливо визначити, як Sars-Cov-2 потрапив на ринок в Ухані, - сказав він.

Своєю чергою, керівник програми Всесвітньої організації охорони здоров'я Петер Бен Ембарек зазначив, що на ринку в основному продавали заморожену їжу, зокрема, морську рибу. Втім, там продавали й одомашнених диких тварин і іншу фермерську продукцію.

Читайте також

Нагадаємо, що 14 січня, експерти Всесвітньої організації охорони здоров'я прибули до китайського міста Ухань. Протягом двох тижнів група з 10 осіб мала вивчати походження коронавірусу.

Китай не пропустив до країни двох експертів Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), які їхали до Уханя для вивчення походження коронавірусу, оскільки у них виявили антитіла.  13 вчених приступили до роботи відразу ж, навіть перебуваючи на двотижневому карантині.

31 січня група експертів під керівництвом Всесвітньої організації охорони здоров'я, що досліджує походження COVID-19, відвідала ринок Хуанань, центр гуртової торгівлі морепродуктами в центральному китайському місті Ухань, де вперше був знайдений новий коронавірус.

1