ВООЗ не рекомендує послаблювати карантинні обмеження у Європі

Ще досі зберігається високий ризик зараження
ВООЗ не рекомендує послаблювати карантинні обмеження у Європі
Люди, коронавірус (фото: Daily Mail)
28 Січня 2021, 16:22
читать на русском

У Всесвітній організації охорони здоров'я (ВООЗ) не рекомендують європейським урядам послаблювати карантинні обмеження, оскільки темпи поширення COVID-19 ще досі високі.

Про це заявив глава Європейського бюро ВООЗ Ганс Клюге під час брифінгу.

Клюге повідомив, що в Європі лише близько 3% людей перехворіли на коронавірус і можуть мати антитіла.Так, на території зберігається високий ризик зараження.

За його слова, темпи поширення COVID-19 в Європі є ще високими, і це впливає на систему охорони здоров'я. Саме тому, ще рано послаблювати обмежувальні заходи.

Читайте також

У Європі вже понад 700 тисяч європейців померли від COVID. Він додав, COVID-19 сильно вдарив по економіці, ментальному здоров'ю, освіті та роботі.

Нагадаємо, що у Всесвітній організації охорони здоров'я заявили, що людству доведеться ще довгі роки боротися з пандемією коронавірусу нового типу. За словами Майкла Райана, директора програми з надзвичайних ситуацій в області охорони здоров'я, попри прогрес у боротьбі з коронавірусом, є ще багато чинників, які вказують на те, що з пандемією не так вже й легко впоратися.

В організації застерігають, що другий рік пандемії коронавірусу може бути "складнішим" за перший через появу нових штамів.