Другий рік коронавірусу буде складнішим за попередній - ВООЗ

Пов'язано це із динамікою нових штамів
Другий рік коронавірусу буде складнішим за попередній - ВООЗ
Коронавірус (фото: Pexels)
14 Січня 2021, 23:00
читать на русском

У Всесвітній організації охорони здоров’я застерігають, що другий рік пандемії коронавірусу може бути "складнішим" за перший через появу нових штамів.

Про це заявив глава програми ВООЗ з надзвичайних ситуацій у сфері охорони здоров’я Майк Раян, передає Reuters.

Розпочинається другий рік пандемії, він може бути навіть складнішим, враховуючи динаміку передачі та деякі інші проблеми, — сказав Раян.

За його словами, під час різдвяно-новорічних свят було оманливе зменшення кількості хворих. Тепер же очікується зростання нових випадків інфікувань.

Читайте також

Багато людей, особливо у Європі та Північній Америці, багато часу проводили в приміщеннях, відбувалося посилене збільшення контактів, що призведе до більшої кількості нових випадків у багатьох країнах, - підкреслив він.

Провідна технічна експертка ВООЗ Марія Ван Керхове теж застерігає, що після свят "у багатьох країнах ситуація погіршиться перед тим, як покращитися". Вона закликає дотримуватися соціальної дистанції та обмежень.

Нагадаємо, що Всесвітня організація охорони здоров'я зафіксувала новий штам коронавірусу вже у 25 європейських країнах. Цей варіант вірусу поширюється значно швидше, проте не робить істотного впливу на тяжкість захворювання. До того ж він поширюється у всіх вікових групах.