ВООЗ досліджуватиме походження коронавірусу в Китаї

Для цього в організації відібрали 10 експертів
ВООЗ досліджуватиме походження коронавірусу в Китаї
Коронавірус (фото: sg.news)
5 Січня 2021, 23:00
читать на русском

У Всесвітній організації охорони здоров'я повідомили, що направлять своїх експертів до Китаю для з'ясування походження коронавірусу. Візит здійснять через розмови про можливе приховування, змову або обман з боку Китаю щодо походження COVID-19.

Про це повідомляє The Associated Press.

У Китаї раніше відкладали можливість доступу незалежних експертів для розслідування причин пандемії. У Пекіні виступали проти проведення такого розслідування.

Представники ВООЗ повідомили, що наразі Китай дозволив приїзд експертів організації. Тому найближчим часом 10 експертів ВООЗ направляться до Китаю на 5-6 тижнів. Ще два тижні вони проведуть на карантині. Хоча китайська влада відмовилася підтвердити точні дати й деталі візиту.

Раніше повідомлялось, що заступник радника президента США з національної безпеки Метью Поттингер назвав витік найбільш вірогідною версією походження коронавірусу.

З'являється все більше свідчень того, що лабораторія є найбільш імовірним джерелом витоку вірусу, - сказав він.

Також Китай спростовує усі звинувачення щодо витоку вірусу з країни.

Читайте також

Нагадаємо, що генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Тедрос Аданом Гебреісус заявив, що у 2021 році світ зіткнеться з новими викликами, в тому числі мова йде про нові штами коронавірусу.

Новий, мутований варіант коронавірусу був виявлений в Великій Британії 14 грудня - на той момент було відзначено близько тисячі заражень на півдні країни.

Прем'єр-міністр країни Борис Джонсон заявив, що новий штам коронавірусу SARS-CoV-2 на 70% більше заразний, ніж початковий штам. 19 грудня він оголосив про посилення обмежувальних заходів в Лондоні та на півдні країни через поширення інфекції.

Читайте більше про новий вид коронавірусу у матеріалі "Новий штам коронавірусу: що відомо та яка небезпека"