У ВООЗ прогнозують появу нових штамів коронавірусу

Експерти попередили про нові виклики у 2021 році через COVID
У ВООЗ прогнозують появу нових штамів коронавірусу
Лікарня, коронавірус Фото: Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги у Фейсбук
29 Грудня 2020, 14:18
читать на русском

Генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Тедрос Аданом Гебреісус заявив, що у 2021 році світ зіткнеться з новими викликами, в тому числі мова йде про нові штами коронавірусу.

Зараз ми щільно працюємо з науковцями в усьому світі, щоб краще зрозуміти будь-які зміни вірусу, а також те, яким чином ці зміни позначаються на його здатності поширюватися і викликати у людей захворювання, - сказав глава ВООЗ на брифінгу в Женеві.

Читайте також

Тедрос Аданом Гебреісус закликав держави оперативно ділитися з ВООЗ та іншими країнами епідеміологічною інформацією та відомостями про нові штами коронавірусу.

Нагадаємо, новий, мутований варіант коронавірусу був виявлений в Великій Британії 14 грудня - на той момент було відзначено близько тисячі заражень на півдні країни.

Прем'єр-міністр країни Борис Джонсон заявив, що новий штам коронавірусу SARS-CoV-2 на 70% більше заразний, ніж початковий штам. 19 грудня він оголосив про посилення обмежувальних заходів в Лондоні та на півдні країни через поширення інфекції.

Читайте більше про новий вид коронавірусу у матеріалі "Новий штам коронавірусу: що відомо та яка небезпека"

1