Новий штам коронавірусу шириться світом: де фіксують

Ще у трьох країнах зафіксували новий штам смертельного вірусу
Головне
Новий штам коронавірусу шириться світом: де фіксують
Люди у захисних масках (фото: Pexels)
20 Грудня 2020, 18:28
читать на русском

У Нідерландах, Данії та Австралії зафіксували новий штам коронавірусу - той самий, який раніше знайшли у Великій Британії.

Про це повідомила Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ), повідомляє видання ВВС.

Фахівці нагадали, що новий тип коронавірусу поширюється швидше, ніж вже відомий, однак говорити про його більшій небезпеці поки не можна. Крім того, немає ніяких доказів того, що мутація вірусу по-іншому реагує на вакцину.

Читайте також

Уряд Нідерландів заявив, що найближчими днями почне роботу з іншими країнами-членами Євросоюзу для вивчення можливого поширення нового штаму. Крім того, країна закрила авіасполучення з Великою Британією до 1 січня.

Раніше в грудні ВООЗ оцінила небезпеку нової мутації коронавірусу SARS-CoV-2, виявленої в Великобританії. За інформацією фахівців, вона більш заразна, але в цілому не змінює рівень небезпеки захворювання.

Нагадаємо, 14 грудня повідомлялося, що уряд Великої Британії виявив новий вид коронавірусу, на який захворіло понад тисячу людей. Він поширюється  швидше за відомий COVID-19.

Пізніше прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон повідомив про запровадження локдауну для понад 16 млн мешканців Англії та відмову від послаблень на Різдво.

1