ВООЗ: Вакцинація не зупинить пандемію коронавірусу

Для боротьби з поширенням вірусу потрібно застосовувати комплекс заходів
ВООЗ: Вакцинація не зупинить пандемію коронавірусу
Вакцина, коронавірус (фото: Flicr)
7 Грудня 2020, 16:22
читать на русском

Однією вакцинації від коронавірусу недостатньо для боротьби з пандемією. Про це заявили у Всесвітній організації охорони здоров'я.

За словами глави ВООЗ Тедроса Аданома Гебреісуса, для боротьби з поширенням вірусу потрібно застосовувати комплекс заходів.

Нам як і раніше буде потрібно спостереження, тестування, ізолювання і лікування випадків захворювання, виявлення контактів і відправлення цих людей на карантин, залучення громадськості до боротьби з поширенням інфекції та заклик людей до обережності, - цитує його Deutsche Welle.

Читайте також

Водночас, Гебреісус вважає, що у результаті останніх позитивних даних про випробування вакцин "світло в кінці цього довгого темного тунелю стає все яскравіше".

Зараз є реальна надія, що вакцини, разом з прийнятими заходами в області охорони здоров'я, допоможуть покласти край пандемії COVID-19, - сказав він.

Глава ВООЗ закликав багаті країни виділяти більше грошей на допомогу бідним країнам.

Читайте також

Нагадаємо, 20 листопада концерн Biontech і Pfizer подали в США запит про реєстрацію вакцини від коронавірусу. Вакцина показала 95% ефективності.

Сьогодні стало відомо, що перші вакцини проти коронавірусу доставлять в держави-члени ЄС через три-чотири тижні, тому потрібно створити необхідні умови для вакцинації.

Більше про вакцини читайте у нашому матеріаліТоп-5 вакцин від коронавірусу: яка ефективніша і коли з'являться.