В Індії розпочали третю фазу випробувань вакцини проти COVID-19

Участь у випробуваннях візьмуть 26 тисяч добровольців
В Індії розпочали третю фазу випробувань вакцини проти COVID-19
Вакцина, щеплення (фото: Unsplash)
17 Листопада 2020, 09:35
читать на русском

Індійська біотехнологічна компанія Bharat Biotech заявила, що розпочинає третю фазу клінічних випробувань вакцини проти COVID-19.

Про це повідомляє Сіньхуа.

У випробуванні візьмуть участь 26 тисяч добровольців зі всієї країни.

Зазначається, що добровольцям у випадковому порядку зроблять дві внутрішньом'язові ін'єкції з інтервалом приблизно у 28 днів. Випробування буде проводитись подвійним сліпим методом, тому самі дослідники, учасники випробувань і представники компанії не будуть знати, хто до якої групи належить.

Нова вакцина-кандидат компанії Bharat Biotech розроблена у співпраці з Національним інститутом вірусології при Індійському раді медичних досліджень

Читайте також

У компанії заявили, що це найбільше з досліджень третьої фази, схвалене регулятором лікарських засобів, що будь-коли проводились у країні.

За офіційними даними уряду Індії, в країні зареєстровано 130 070 смертельних випадків від COVID-19, а число активних випадків зараз налічує 465 478. З початку епідемії в цілому понад 8,2 млн пацієнтів одужали й були виписані з лікарень.

Нагадаємо, що американська компанія Johnson & Johnson після тимчасової зупинки випробувань вакцини від коронавірусу повідомила, що знову розпочинає клінічні випробування у Великій Британії на пізній, третій, стадії дослідження.

1