У Johnson & Johnson відновили третій етап випробування вакцини від COVID-19

Майже 30 тис. осіб у всьому світі готові бути добровольцями
У Johnson & Johnson відновили третій етап випробування вакцини від COVID-19
Вакцина, коронавірус (фото: Flicr)
16 Листопада 2020, 11:01
читать на русском

Американська компанія Johnson & Johnson після тимчасової зупинки випробувань вакцини від коронавірусу повідомила, що знову розпочинає клінічні випробування у Великій Британії на пізній, третій, стадії дослідження.

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на Financial Times.

Зазначається, що у випробуваннях візьмуть участь 6 тисяч добровольців. Вакцину планують протестувати у різних країнах, де майже 30 тисячах осіб готові провакцинуватися.

Згідно з угодою, досягнутої між Johnson & Johnson та британським урядом, добровольцям буде введена спочатку доза плацебо, а потім, через 57 днів, - друга доза препарату або ж плацебо.

Читайте також

У компанії вважають, що якщо вакцина доведе свою ефективність і безпеку, то перші партії будуть доступні для сертифікації вже на початку 2021 року.

Нагадаємо, американська компанія Johnson&Johnson тимчасово зупинила надання доз своєї вакцини від COVID-19 учасникам випробувань через невідому хворобу у добровольця.

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив, що Johnson & Johnson може провести випробування своєї вакцини від коронавірусу в Україні. Країну додали у список можливих кандидатів для тестування вакцини на останньому (третьому) етапі.