Країни ЄС отримають першу вакцину через три тижні

Важливо підготуватися до вакцинації
Країни ЄС отримають першу вакцину через три тижні
Вакцина від коронавірусу (фото: pexels)
7 Грудня 2020, 15:58
читать на русском

Перші вакцини проти коронавірусу доставлять в держави-члени ЄС через три-чотири тижні, тому потрібно створити необхідні умови для вакцинації.

Про це заявив представник Литви в Єврокомісії Віргініюс Сінкевічюс, повідомляє BNS.

Ми говоримо про період від трьох до чотирьох тижнів, коли вакцина дійсно може потрапити у держави-члени. Найважливіші акценти - забезпечення логістики всередині країни, підтримання необхідних температур і умов, а також забезпечення їх доступності не тільки в містах, але і в районних центрах, - сказав він.

За його словами, всі країни, які беруть участь в спільних закупівлях Євросоюзу, отримають вакцину одночасно. Зараз важливо підготуватися до вакцинації.

Читайте також

Вакцини проти коронавірусу, розроблені фармацевтичними компаніями, зараз проходять перевірку у Європейському агентстві з лікарських засобів. Тільки після схвалення агентство препарати можуть застосовуватися в ЄС, - йдеться в повідомленні.

Планують скликати нараду 29 грудня, щоб вирішити, чи достатньо даних про безпеку та ефективність вакцини виробників Pfizer і BioNTech для її затвердження.

Нагадаємо, що 20 листопада концерн Biontech і Pfizer подали в США запит про реєстрацію вакцини від коронавірусу. Вакцина показала 95% ефективності.

Більше про вакцини читайте у нашому матеріаліТоп-5 вакцин від коронавірусу: яка ефективніша і коли з'являться.

1