Новий штам коронавірусу зафіксували вже у 25 країнах

Вірус не робить істотного впливу на тяжкість захворювання
Новий штам коронавірусу зафіксували вже у 25 країнах
Коронавірус Фото автора Anna Shvets з Pexels
14 Січня 2021, 16:38
читать на русском

Всесвітня організація охорони здоров'я зафіксувала новий штам коронавірусу вже у 25 європейських країнах.

Про це заявив глава Європейського бюро ВООЗ Ханс Клюге на пресконференції.

За його словами, цей варіант вірусу поширюється значно швидше, проте не робить істотного впливу на тяжкість захворювання. До того ж він поширюється у всіх вікових групах.

Читайте також

Нові складнощі створює і сам вірус. Як і всі віруси, в міру своєї циркуляції вірус, який викликає COVID-19, з часом змінюється. Я прекрасно розумію тривогу, пов'язану з можливими наслідками появи варіантів SARS-CoV-2. Про виявлення нового штаму повідомили вже 25 країн Європейського регіону ВООЗ, - заявив Клюге.

Нагадаємо, у грудні 2020 року у Великій Британії було виявлено новий варіант коронавірусу, який отримав назву B.1.1.7, а в Південній Африці - подібний з ним варіант коронавірусу під назвою 501Y.V2. Перші дослідження цих мутованих вірусів говорять про те, що вони заразніші ніж відомі досі різновиди SARS-CoV-2.

У січні новий штам коронавірусу виявили у чотирьох туристів, які прибули в Японію з Бразилії.

Перші випадки нового штаму COVID-19, який раніше було зафіксовано у Великобританії, виявили на території США, Іспанії, Швеції та Лівану. Не менше чотирьох випадків підтвердили в Мадриді, ще трьох осіб перевіряють із підозрою. Також були випадки зараження у Фінляндії.

5 січня новий штам коронавірусу виявили у Греції, Таїланді та на Кіпрі. 11 січня новий штам виявили у росіянина, який повернувся з Великої Британії.

Про новий штам коронавірусу читайте більше у нашому матеріалі: "Новий штам коронавірусу: що відомо та яка небезпека".

1