Мутований штам коронавірусу знайшли у Мексиці

Новий вид ковіду завіз у країну 56-річний турист
Мутований штам коронавірусу знайшли у Мексиці
Лікар, лабораторія (фото: Pexels)
11 Січня 2021, 17:00
читать на русском

Перший випадок зараження так званим "британським" штамом коронавірусу виявлено в Мексиці.

На цей різновид ковіду захворів 56-річний турист, який прибув до штату Тамауліпас 29 грудня 2020 року. Про це у "Фейсбуці" повідомило Управління охорони здоров'я по регіону.

Як стало відомо, у місто Матаморос іноземець прибув зі столиці країни Мехіко. Екіпаж і пасажири рейсу, яким він летів, негайно здали тести на CОVІD-19, і результати виявилися негативними.

Проте глава управління Глорія Моліна Гамбоа закликала населення ретельно дотримуватися заходів, націлених на запобігання зараженню, і якомога більше часу проводити вдома, щоб знизити ризик інфікування.

Читайте також

Нагадаємо, у грудні 2020 року у Великій Британії було виявлено новий варіант коронавірусу, який отримав назву B.1.1.7, а в Південній Африці - подібний з ним варіант коронавірусу під назвою 501Y.V2. Перші дослідження цих мутованих вірусів говорять про те, що вони заразніші ніж відомі досі різновиди SARS-CoV-2.

У січні новий штам коронавірусу виявили у чотирьох туристів, які прибули в Японію з Бразилії.

Перші випадки нового штаму COVID-19, який раніше було зафіксовано у Великобританії, виявили на території США, Іспанії, Швеції та Лівану. Не менше чотирьох випадків підтвердили в Мадриді, ще трьох осіб перевіряють із підозрою. Також були випадки зараження у Фінляндії.

5 січня новий штам коронавірусу виявили у Греції, Таїланді та на Кіпрі. 11 січня новий штам виявили у росіянина, який повернувся з Великої Британії.

Про новий штам коронавірусу читайте більше у нашому матеріалі: "Новий штам коронавірусу: що відомо та яка небезпека".

1