Новий штам коронавірусу дійшов до Греції, Таїланду та Кіпру

Усі інфіковані напередодні відвідували Велику Британію
Новий штам коронавірусу дійшов до Греції, Таїланду та Кіпру
Коронавірус (фото: Reuters)
5 Січня 2021, 01:25
читать на русском

У Греції, Таїланді та на Кіпрі виявили новий штам коронавірусу. У Греції захворіли шестеро людей, на Кіпрі - близько 12 інфікованих, у Таїланді - чотири випадки нового штаму. Усі хворі нещодавно прибули з Великої Британії.

У місцевому виданні Ekathimerini повідомили, що новий "британський" штам коронавірусу виявили у п'ятьох громадян Греції та одного громадянина Великої Британії, які прибули в країну під час різдвяних свят. Наразі всі шестеро перебувають під охороною в спеціальному карантинному готелі.

Як пише Reuters з посиланням на міністерство охорони здоров'я Кіпру, то на острові виявили 12 випадків "британського" штаму коронавірусу. Всі інфіковані  нещодавно приїхали з Великої Британії.

У МОЗ Кіпру зазначили, що з 19 позитивних тестів на COVID-19, зареєстрованих в осіб, які прибули на Кіпр з Великої Британії в період з 6 по 20 грудня, 12 тестів належали до нового типу.

Читайте також

За інформацією місцевого видання Thai PBS World, новий штам коронавірусу також виявили в Таїланді. Його зафіксували у чотирьох членів британської родини, які прибули до Таїланду з Кента. Наразі інфікованих ізолювали, тому вони перебувають на карантині у приватній клініці.

Нагадаємо, що перші випадки нового штаму COVID-19, який раніше було зафіксовано у Великобританії, виявили на території США, Іспанії, Швеції та Лівану. Не менше чотирьох випадків підтвердили в Мадриді, ще трьох осіб перевіряють із підозрою. Також були випадки зараження у Фінляндії.

Про новий штам коронавірусу читайте більше у нашому матеріалі: "Новий штам коронавірусу: що відомо та яка небезпека".

1