Виявити нову мутацію вірусу дозволять будь-які тести - ВООЗ

Нові штами коронавірусу можуть виявити навіть експрес-тести
Виявити нову мутацію вірусу дозволять будь-які тести - ВООЗ
тест на коронавірус (Фото: МОЗ США)
23 Грудня 2020, 20:47
читать на русском

Будь-які тести на коронавірус дозволяють виявити нову мутацію вірусу Sars-Cov-2, який викликає захворювання на COVID-19.

Таку заяву зробив старший експерт лабораторії Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Франк Конінгс під час засідання, яке транслювалося в Twitter.

Читайте також

За його словами, для виявлення нових мутацій коронавірусу можна використовувати всі ті ж самі тести. Нові штами коронавірусу можуть виявити навіть експрес-тести.

В принципі, ми все ще можемо виявити сам вірус за допомогою молекулярних тестів, і, судячи з нещодавніх новин, навіть тести на антиген або експрес-тести все ще працюють з цими новими варіантами, - сказав він.

Нагадаємо, що нещодавно уряд Великої Британії повідомив про новий штам вірусу SARS-CoV-2. Він надзвичайно швидко поширюється країною, і зумів добратися уже до декількох країн Європи та Австралії. Вчені заявляють, що мутація вірусу на 70% більш заразна, аніж звичайна. Тим часом у ВООЗ заспокоюють, що вакцина від коронавірусу допоможе впоратись із ним, проте жодних доказів та підтверджень не існує.

Читайте також наш матеріал: "Новий штам коронавірусу: що відомо та яка небезпека"