ВООЗ висунули гіпотези, як COVID-19 міг передатися людині

Вірус міг передатися через заморожені продукти
ВООЗ висунули гіпотези, як COVID-19 міг передатися людині
Вірус, дослідження, вчений (фото: pexels)
9 Лютого 2021, 13:56
читать на русском

Група вчених Всесвітньої організації охорони здоров'я спрогнозували чотири гіпотези того, як COVID-19 передався людині.

За їх словами, людина могла заразитися прямо від тварини, проте невідомо, чи від кажана.

Друга гіпотеза - перехід від "проміжного господаря", який "потенційно ближче до людей". У ВООЗ це називають найбільш вірогідною версією, однак вона потребує додаткових досліджень.

Читайте також

Третя - COVID-19 міг передатися людині через заморожені продукти, "що виступають в якості поверхні для передачі вірусу людині".

Теорію про витік коронавірусу з китайської лабораторії назвали "надзвичайно малоймовірною".

Дослідження показують, що "лабораторна" гіпотеза вкрай малоймовірна, щоб пояснити потрапляння вірусу в людську популяцію, - сказав  експерт ВООЗ Петер Бен Ембарек.

Зазначається, що усі теорії вимагають подальших досліджень та уточнень.

Нагадаємо, що 14 січня, експерти Всесвітньої організації охорони здоров'я прибули до китайського міста Ухань. Протягом двох тижнів група з 10 осіб мала вивчати походження коронавірусу.

Китай не пропустив до країни двох експертів Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), які їхали до Уханя для вивчення походження коронавірусу, оскільки у них виявили антитіла.  13 вчених приступили до роботи відразу ж, навіть перебуваючи на двотижневому карантині.

31 січня група експертів під керівництвом Всесвітньої організації охорони здоров'я, що досліджує походження COVID-19, відвідала ринок Хуанань, центр гуртової торгівлі морепродуктами в центральному китайському місті Ухань, де вперше був знайдений новий коронавірус.