У Китай не впустили двох експертів ВООЗ: виявили коронавірус

Їм зроблять повторний тест
У Китай не впустили двох експертів ВООЗ: виявили коронавірус
Коронавірус (фото: Pexels)
14 Січня 2021, 14:18
читать на русском

Китай не пропустив до країни двох експертів Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), які їхали до Уханя для вивчення походження коронавірусу, оскільки у них виявили антитіла.

Про це йдеться у повідомленні ВООЗ у Twitter.

Зазначається, що всі члени команди ВООЗ зробили кілька ПЛР-тестів і тестів на антитіла до COVID-19 у своїх країнах.

Читайте також

Їм усім знову зробили тести в Сінгапурі, і у всіх негативні результати ПЛР-дослідження. Але у двох членів позитивний результат на антитіла IgM. Тепер їх знову перевіряють на антитіла IgM та IgG, - йдеться в заяві.

Тим часом 13 вчених вже прибули до Уханя. Планується, що вони приступлять до роботи відразу ж, навіть перебуваючи на двотижневому карантині.

Нагадаємо, що сьогодні, 14 січня, експерти Всесвітньої організації охорони здоров'я прибули до китайського міста Ухань. Протягом двох тижнів група з 10 осіб буде вивчати походження коронавірусу.

Експерти ВООЗ не очікують на жодні обмеження з боку китайської влади, однак очікують на жорсткі відповіді. Після приїзду вони пробудуть на 14-денному карантині. Після цього експерти почнуть свою роботу: опитають людей з дослідницьких інститутів, лікарень і ринку морепродуктів, звідки стався витік COVID-19.