Група експертів ВООЗ прибула до Китаю, щоб дослідити коронавірус

ВООЗ шукає відповіді, які можуть врятувати світ у майбутньому
Група експертів ВООЗ прибула до Китаю, щоб дослідити коронавірус
Коронавірус (фото: apnews.com)
14 Січня 2021, 11:04
читать на русском

Експерти Всесвітньої організації охорони здоров'я прибули до китайського міста Ухань. Протягом двох тижнів група з 10 осіб буде вивчати походження коронавірусу.

Про це повідомляє Reuters.

Експерти ВООЗ не очікують на жодні обмеження з боку китайської влади, однак очікують на жорсткі відповіді. Після приїзду вони пробудуть на 14-денному карантині. Після цього експерти почнуть свою роботу: опитають людей з дослідницьких інститутів, лікарень і ринку морепродуктів, звідки стався витік COVID-19.

Ми шукаємо тут відповіді, які можуть врятувати нас у майбутньому. ВООЗ готова піти куди завгодно, щоб дізнатися, як з'явився вірус, - зазначили представники організації.

Читайте також

12 січня прессекретар Міністерства закордонних справ Китаю Чжао Ліцзянь заявив, що Китай схвалив візит експертів після консультацій між сторонами, і назвав його можливістю "обмінятися думками з китайськими вченими й медичними експертами щодо походження нового коронавірусу".

Нагадаємо, що на початку січня 2021 року у Всесвітній організації охорони здоров'я повідомили, що направлять своїх експертів до Китаю для з'ясування походження коронавірусу. Візит здійснять через розмови про можливе приховування, змову або обман з боку Китаю щодо походження COVID-19.