Закриті школи не допоможуть зупинити коронавірус – ВООЗ

Дистанційна форма навчання неефективна у боротьбі з COVID-19
Закриті школи не допоможуть зупинити коронавірус – ВООЗ
Карантин (Фото з відкритих джерел)
19 Листопада 2020, 19:43
читать на русском

Закриття шкіл та переведення учнів повністю на дистанційну форму навчання є неефективним методом боротьби з пандемією коронавірусу.

Про це інформує Reuters.

Як заявив директор європейського відділення Всесвітньої організації охорони здоров'я Ханс Клюге, діти та підлітки не сприяють поширенню хвороби, тому початкові школи повинні залишатися відкритими.

У ВООЗ підкреслили, що "шкільна" дилема досі остаточно нерозв`язана. Країнам доводиться вибирати між "втраченим поколінням" учнів, чиїм батькам стане важче повернутися до роботи, й відкритими школами. Якщо уряди оберуть останнє, їм будуть потрібні додаткові способи стримування коронавірусу. Однак, ВООЗ дослідило, що у школах хворіють частіше вчителі й обслуговий техперсонал, а не учні, тому доцільніше не закривати принаймні початкову школу.

Читайте також

Нагадаємо, у підручнику з хімії для учнів 9 класів загальноосвітніх шкіл, який Міністерство освіти і науки України рекомендувало у 2017 році, зазначено, що харчова сода допомагає у профілактиці та лікуванні онкологічних захворювань, а також при відбілюванні зубів. Таким чином, МОН втрапив у черговий скандал.

Більше про скандали у Міністерстві освіти та про його нинішнього очільника Сергія Шкарлета читайте у нашому матеріаліПолітичний хамелеон, плагіатор і майже європеєць: усе про скандали міністра Шкарлета.