Байден доручив спецслужбам з'ясувати причини пандемії коронавірусу

Розвідка має подвоїти зусилля в розслідуванні походження COVID-19
Байден доручив спецслужбам з'ясувати причини пандемії коронавірусу
Коронавірус Фото: CDC з Pexels
27 Травня 2021, 10:00
читать на русском

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден доручив американським спецслужбам з'ясувати причини виникнення пандемії коронавірусу.

Deutsche Welle повідомляє, Байден закликав розвідку подвоїти зусилля в розслідуванні походження COVID-19 і протягом 90 днів підготувати новий звіт.

Американський президент зазначив, що необхідно з'ясувати, як виник COVID-19: через передачу вірусу від тварини, або через витік з лабораторії.

За його словами, розвідка поки не має достатньої інформації для остаточного висновку: два представника розвідувального співтовариства схиляються до першого сценарію - тваринного походження, а один - до штучного, і обидві сторони мають низький або середній рівень впевненості.

Читайте також

Водночас посольство Китаю в Вашингтоні назвало наклепом заяву президента США Джозефа Байдена, що коронавірус може мати  лабораторне походження.

Заяву очільника США Пекін сприйняв як кампанію по наклепу і перекладанні провини, відродження змовницької теорії про "лабораторний витік".

Китайська сторона також зазначила, що політизація розслідування ускладнить встановлення походження вірусу.

Нагадаємо, від початку пандемії ширяться не підкріплені доказами чутки про те, що коронавірус міг "втекти" з лабораторії в китайському місті Ухань і, можливо, причиною пандемії стала якась аварія в цьому науковому закладі.

1