Трималися два роки: на Островах Кука вперше виявили коронавірус

Ковід на острови завіз турист з Нової Зеландії
Трималися два роки: на Островах Кука вперше виявили коронавірус
Острів, небо, відпочинок Фото: Asad Photo Maldives з Pexels
16 Лютого 2022, 21:44
читать на русском

У світі не лишилося більше місця, де не виявили б коронавірус. Інфекцію вперше за два роки пандемії виявили на островах Кука.

Як повідомляє Reuters із посиланням на прем'єр-міністра країни Марка Брауна, у країні вперше зафіксували випадок COVID-19.

На ковід захворів турист, який прибув 10 лютого з Нової Зеландії. Чоловіка одразу ізолювали, проте до виявлення коронавірусу він побував у кількох громадських місцях.

У рамках цього випадку було видано наказ про обов'язкову ізоляцію для пацієнта та двох його супутників. Всі вони залишаться в карантині, поки їхній аналіз на COVID-19 не буде негативним, — заявив Браун.

Також очільник уряду уточнив, що у туриста було виявлено штам ковіду "омікрон".

За даними видання, на Островах Кука повний курс вакцинації від коронавірусу пройшли близько 99,6% з приблизно 17 тис. жителів старше 12 років. Також 70% громадян країни отримали бустерну дозу вакцини COVID-19.

Довідково: Острови Кука - невелика острівна держава в південній частині Тихого океану, яка знаходиться у вільній асоціації з Новою Зеландією. До складу країни включено 15 островів, у тому числі три безлюдні острови. Населення країни становить 17,4 тис. осіб.

Читайте також