Туреччина готова стати посередником між Україною та Росією - Ердоган

Головне
В Росію продовжують ухилятися від перемовин щодо Донбасу
Головне
29 Листопада, 14:47

Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган заявив, що виступає за мир між Росією та Україною та запропонував посередництво між країнами для збереження миру на Донбасі.

Як повідомляє телеканал NTV, під час спілкування із журналістами турецький президент зазначив, що наполягає на перемовинах Росії та України.

Ми розвиватимемо ці переговори як з Україною, так і з паном Путіним. Ми хочемо, щоб ми брали участь у розв'язанні цього питання, - сказав Ердоган.

Він зазначив, що Туреччина виступає за встановлення миру у регіоні  та наголосив на важливості цього факту для Туреччини через занепокоєння за долю "кримських тюрків" — кримськотатарського народу.

Ми виступаємо за встановлення миру в регіоні, особливо коли йдеться насамперед про кримських тюрків, - додав він.

Російські ЗМІ пишуть, що коментуючи заяву Ердогана прессекретар російського президента Дмитро Пєсков відмовився коментувати інформацію про нібито запропонований Туреччиною саміт із врегулювання ситуації на Донбасі за участю лідерів Росії та України. Він вкотре зазначив, що Росія не є стороною конфлікту щодо Донбасу.

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський вважає, що зустріч з російським президентом Володимиром Путіним все ж буде, попри те, що Росія відтягує цей процес.

У вересні 2021 року міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що у Кремлі вже "почали торгуватися" умовами майбутньої зустрічі президентів Володимира Зеленського і Володимира Путіна.

Читайте також