Зеленський назвав зустріч з Путіним неминучою

Російська сторона постійно відтягує процес без надання причин
Важливо
Зеленський назвав зустріч з Путіним неминучою
16 Червня 2021, 13:37
читать на русском

Президент Володимир Зеленський вважає, що зустріч з російським президентом Володимиром Путіним все ж буде, попри те, що Росія відтягує цей процес.

Про це Зеленський (досьє Володимира Зеленського) заявив в інтерв'ю іноземним виданням Agence France-Presse, Reuters та Associated Press, передає Офіс президента.

Я вважаю, що наша зустріч з президентом Росії неминуча. Тільки якщо він не хоче нічого закінчувати, зустрічі не буде. Інших причин, я вважаю, немає. Тому будемо сподіватися, що найближчим часом ми отримаємо дати, адженду й терміни, що важливо, - наголосив він.

Зеленський вважає, що Путін готовий до зустрічі, яка все ж буде. За його словами, Росія відтягує процес, хоч причини невідомі. Та Україна планує вирішити це відтягування.

Порушують питання російської мови, церкви тощо. Навіть у засобах масової інформації обговорюють мою фігуру – це дуже "важливо" у двосторонніх відносинах, коли йде війна…У мене тут дуже відкрита позиція: якщо хочете поваги до російської мови – поважайте українську. Ми хочемо поваги до шкіл, - сказав він.

Зеленський розповів, що ходять чутки, що в Україні закривають якісь школи, що в нас не можна говорити російською. Сам президент, як він зазначив, часто розмовляє російською, щоб показати, що люди можуть обирати будь-яку мову, попри те, що державна мова - українська. В Україні це не заборонено.

Втім, Зеленський наголосив, що жодного разу не чув, щоб російський президент розмовляв українською мовою, хоч це теж не заборонено.

За словами президента, розмова буде про те, щоб налагодити відносини та закінчити війну, щоб не страждали покоління.

Нагадаємо, що президент РФ Володимир Путін готовий обговорювати з Володимиром Зеленським Крим, але в плані прикордонного співробітництва щодо лінії регіонів двох країн.

Читайте також

1