У Бельгії хочуть пришвидшити вакцинацію шляхом введення однієї дози

Це допоможе сформувати імунітет до інфекції у більшої кількості людей
У Бельгії хочуть пришвидшити вакцинацію шляхом введення однієї дози
Вакцина, коронавірус (фото: Pexels)
29 Грудня 2020, 02:09
читать на русском
У Бельгії хочуть прискорити процес вакцинації внаслідок одного щеплення замість двох, що може дозволити швидше охопити щепленням та сформувати імунітет до інфекції у більшої кількості людей.

Про це повідомляється у бельгійському виданні The Brussels Times.

Бельгійська оперативна група з вакцинації зважає на сценарій, за яким якомога більше людей мають отримати перше щеплення вакциною проти коронавірусу, ніж натомість щеплення отримають в двічі менше людей за умови отримання ними другої дози вакцини за кілька тижнів, - йдеться у публікації.

Таку ідею висунув провідний епідеміолог країни П’єр Ван Дамм (Pierre Van Damme), який зауважив, що стратегія "однієї дози", яка вже була застосована у канадській провінції Квебек, може дозволити зробити щеплення усьому населенню Бельгії до літа поточного року.

Читайте також

Хоча більшість вакцин потребують подвійного щеплення, на захист власної пропозиції епідеміолог наводить думку, що період між вакцинаціями може бути продовжений від початкових кількох тижнів до шести місяців. Такий висновок поділяють впливові експерти мікробіологи Герман Гуссенс (Herman Goossens) та Йоган Нейтц (Johan Neyts). При цьому на користь такої стратегії вони висловлюють думку, що після появи "британського" штаму коронавірусу, більш заразного та агресивного, треба якомога швидше захистити від інфекції якомога більшу кількість людей.

Нагадаємо, що більш ніж половина громадян Польщі, Болгарії та Франції не планують вакцинуватися від коронавірусу.

1