У Черкаській області чоловік зберігав токсичні відходи просто неба

Жодних дозвільних документів місцевий мешканець не мав
У Черкаській області чоловік зберігав токсичні відходи просто неба
Покинутий завод (фото: Pexels)
17 Червня 2021, 04:00
читать на русском

У Черкаській області Служба безпеки України спіймала місцевого мешканця на масштабному забрудненні та псуванні земель. Екології регіону завдано збитків на понад 24 млн грн.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Слідчі з'ясували, що у 2020 році житель міста Городище уклав договір з комерсантами на постачання небезпечних промислових відходів виробництва для власних потреб. Він придбав понад 500 тонн картонно-паперових відходів для виготовлення палетів. Токсичні речовини чоловік зберігав на земельній ділянці без відповідної на те дозвільної документації.

Звалище було розташоване на території колишнього заводу, а небезпечні відходи зберігав просто неба.

За висновками експертів, дії чоловіка призвели до тяжких наслідків із забруднення та псування земель. Судово-екологічна експертиза підтвердила суму завданих державі мільйонних збитків, - йдеться у повідомленні.

У межах кримінального провадження ч. 2 ст. 239 (забруднення або псування земель) Кримінального кодексу України зловмиснику повідомлено про підозру у скоєнні злочину.

Нагадаємо, що Служба безпеки України запобігла спробі ввезення понад 20 тонн метилового ефіру оцтової кислоти, виробленого на одному з російських підприємств.

Читайте також