У Чернівцях люди мітингують під ОДА проти "червоної зони" - відео

Підприємці вимагають компенсації збитків через вимушені простої
У Чернівцях люди мітингують під ОДА проти "червоної зони" - відео
Протести у Чернівцях (Фото: molbuk.com)
1 Березня 2021, 12:35
читать на русском

У Чернівцях під стінами обласної державної адміністрації місцеві підприємці мітингують проти обмежень "червоної" зони карантину.

Про це пише місцеве видання ІА АСС.

Підприємці підготували звернення до голови Чернівецької ОДА Сергія Осачука та голови Чернівецької облради Олексія Бойка, у якому вимагають забезпечити їх конституційне право на працю.

Просимо вжити всіх можливих заходів та дій, щоб питання захисту населення від коронавірусу здійснювалось виключно у правовому полі, - йдеться у зверненні.

Підприємці вимагають винести на розгляд сесії Чернівецької облради питання звернення до уряду з вимогою компенсувати підприємцям збитки, завдані обмеженнями "червоної" зони від 1 березня 2021 року.

Своєю чергою керівництво ОДА  звертатиметься до уряду з пропозицією виплати компенсацій підприємцям, щодо яких діють карантинні обмеження у "червоній" зоні. Про це під час пікету під ОДА повідомив перший заступник голови ОДА Богдан Ковалюк.

Ввести карантинні обмеження комісією ТЕБ та НС було рекомендовано ще два тижні тому. Ситуація погіршилася тоді, коли невчасно закрили школи. За ці вихідні у Чернівецькій області рекордна госпіталізація. Ми будемо підіймати питання про компенсацію підприємцям на період "червоної" зони, – сказав Ковалюк.

Читайте також

Нагадаємо, від 1 до 10 березня у Чернівцях запровадили обмеження "червоної" зони карантину. тут закриті усі заклади освіти, крім садочків, заклади сфери розваг і громадського харчування, а також непродовольчі ринки.