У Держдуму Росії внесли законопроєкт, який дозволить Путіну бути президентом ще два терміни

Законопроєкт підготували на виконання поправок до Конституції РФ, прийнятих за підсумками загальноросійського референдуму
17 Листопада, 19:10

Депутати Державної думи від партії "Єдина Росія" внесли на розгляд парламенту законопроєкт, який дозволить Володимиру Путіну бути главою держави ще два терміни.

Про це пише видання "Українська правда".

У законопроєкті сказано, що громадянин Росії, який двічі займав пост президента, не може обиратися на новий термін. Але ця вимога не поширюється на людину, яка обіймала пост президента на момент вступу в силу відповідних поправок до конституції, тобто Путіна.

Як відомо, у липні Путін підписав указ, який обнуляє його президентський термін і дозволяє йому знову балотуватися в президенти Росії.

Перед тим, 25 червня в Росії почалося голосування щодо поправок до конституції та "обнулення" президентських термінів Володимира Путіна, яке може дозволити президенту РФ керувати країною до 2036 року.

Читайте також

Нагадаємо, Росія збирається будувати військово-морську базу на північному сході Судану, щоби зберегти свою військову присутність на узбережжі Червоного моря.

Також 9 листопада президент Азербайджану, прем'єр-міністр Вірменії й президент Росії підписали заяву про повне припинення вогню і всіх військових дій з 10 листопада 2020 року, після чого РФ ввела своїх "миротворців" у Нагірний Карабах. Представники України в ОБСЄ заявили, що Російська Федерація, яка окупувала частини території України та Грузії, не має жодних підстав називати миротворцями своїх військових, відправлених до Нагірного Карабаху.