У Держдуму Росії внесли законопроєкт, який дозволить Путіну бути президентом ще два терміни

Законопроєкт підготували на виконання поправок до Конституції РФ, прийнятих за підсумками загальноросійського референдуму
У Держдуму Росії внесли законопроєкт, який дозволить Путіну бути президентом ще два терміни
Володимир Путін (Фото: РБК)
17 Листопада 2020, 19:10
читать на русском

Депутати Державної думи від партії "Єдина Росія" внесли на розгляд парламенту законопроєкт, який дозволить Володимиру Путіну бути главою держави ще два терміни.

Про це пише видання "Українська правда".

У законопроєкті сказано, що громадянин Росії, який двічі займав пост президента, не може обиратися на новий термін. Але ця вимога не поширюється на людину, яка обіймала пост президента на момент вступу в силу відповідних поправок до конституції, тобто Путіна.

Як відомо, у липні Путін підписав указ, який обнуляє його президентський термін і дозволяє йому знову балотуватися в президенти Росії.

Перед тим, 25 червня в Росії почалося голосування щодо поправок до конституції та "обнулення" президентських термінів Володимира Путіна, яке може дозволити президенту РФ керувати країною до 2036 року.

Читайте також

Нагадаємо, Росія збирається будувати військово-морську базу на північному сході Судану, щоби зберегти свою військову присутність на узбережжі Червоного моря.

Також 9 листопада президент Азербайджану, прем'єр-міністр Вірменії й президент Росії підписали заяву про повне припинення вогню і всіх військових дій з 10 листопада 2020 року, після чого РФ ввела своїх "миротворців" у Нагірний Карабах. Представники України в ОБСЄ заявили, що Російська Федерація, яка окупувала частини території України та Грузії, не має жодних підстав називати миротворцями своїх військових, відправлених до Нагірного Карабаху.