Росія будуватиме в Судані військову базу з ядерними установками

Територію для спорудження військово-морської бази африканська держава надала безкоштовно
Росія будуватиме в Судані військову базу з ядерними установками
Кораблі ВМС РФ (Фото з відкритих джерел)
14 Листопада 2020, 01:00
читать на русском

Росія збирається будувати військово-морську базу на північному сході Судану, щоби зберегти свою військову присутність на узбережжі Червоного моря.

Про це повідомляє видання RT.

Відповідно до підписаного договору, Росія може вивозити й ввозити "будь-яке озброєння, боєприпаси, обладнання", необхідне для роботи бази й "для виконання завдань військовими кораблями", в тому числі з ядерними установками.

В угоді зазначено, що на базі може бути розташовано не більше чотирьох кораблів та до 300 військовослужбовців. Також угода дозволить Росії використовувати суданський порт для ремонту і поповнення запасів. Російські кораблі звільнять від огляду й обшуків.

За даними видання Meduza, базу створять біля міста Порт-Судан. На супутниковій карті вже можна спостерігати чотири військові кораблі в цьому регіоні.

Читайте також

Нагадаємо, 9 листопада президент Азербайджану, прем'єр-міністр Вірменії й президент Росії підписали заяву про повне припинення вогню і всіх військових дій з 10 листопада 2020 року, після чого РФ ввела своїх "миротворців" у Нагірний Карабах. Представники України в ОБСЄ заявили, що Російська Федерація, яка окупувала частини території України та Грузії, не має жодних підстав називати миротворцями своїх військових, відправлених до Нагірного Карабаху.

1