Українські військові боротимуться з угрупованнями "Аль-Каїда" та ІДІЛ

Вони приєднаються до очолюваного Францією європейського контингенту військ в Малі
Українські військові боротимуться з угрупованнями "Аль-Каїда" та ІДІЛ
Українські миротворці (Фото: Вікіпедія)
13 Листопада 2020, 16:13
читать на русском

Україна розглядає можливість відправки військових для приєднання до очолюваної Францією антиджихадистської оперативної групи "Такуба" в регіон Сахель на південь від Сахари.

Про це розповіла міністерка оборони Франції Флоранс Парлі виступаючи в парламенті своєї країни.

Завтра в Сахелі буде більше європейців. Цільова група Такуба буде посилена: наші чеські друзі готуються приєднатися до нас. Шведи також повинні прибути на початку 2021 року. Італійці повинні надати можливості медичної евакуації. Португалія та Україна також розглядають можливість своєї участі, - сказала Парлі.

З військових джерел агентства AFP стало відомо, що Франція хоче вивести з Малі кілька сотень своїх військовослужбовців, а отже їх необхідно кимсь замінити. Це дозволить Франції повернути чисельність її вояків до рівня, який був у січні, коли джихадісти активізували свої атаки. Саме це спонукало тоді Францію відправити в регіон додаткові війська.

Читайте також

Відомо також, що солдати з Естонії вже взяли участь в місії в жовтні. Також очікується, що у 2021 році до чеського контингенту приєднаються шведські військові.

Нагадаємо, що 29 жовтня у французькому місті Ніцца у базиліці Нотр-Дам чоловік напав з ножем на людей. Внаслідок різанини троє людей загинули, ще кілька постраждали.

Невдовзі після того президент Франції Еммануель Макрон заявив, що його країна протистоїть "ісламістському сепаратизму", а не ісламу і мусульманам.