Глава МЗС запросив Францію приєднатися до Кримської платформи

Франція продовжить підтримувати сувернітет України
Глава МЗС запросив Францію приєднатися до Кримської платформи
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба (фото: МЗС України / Facebook)
2 Листопада 2020, 20:53
читать на русском

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів телефонну розмову з міністром Європи та закордонних справ Французької Республіки Жаном-Івом Ле Дріаном, у якій запросив Францію до участі в Кримській платформі.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства закордонних справ.

Зазначається, що міністри обох країн обговорили динаміку дипломатичних зусиль у рамках Нормандського формату з мирного врегулювання російсько-української війни на Донбасі.

Представник Франції позитивно оцінив зусилля України зі створення передумов для прогресу у врегулюванні конфлікту з Росією, а також підкреслив незмінність позиції Парижа щодо підтримки суверенітету України та територіальної цілісності у межах її міжнародно визнаних кордонів.

Кулеба (досьє Дмитра Кулеби) розповів про Кримську платформу - міжнародного формату, що консолідує зусилля міжнародного співтовариства з деокупації Криму, захисту прав людини в умовах тимчасової російської окупації, до якої запросив приєднатися і Францію.

Жан-Ів Ле Дріан подякував за запрошення та запевнив, що принципова позиція Франції щодо невизнання спроби анексії Криму триватиме надалі, як і відповідна політика обмежувальних заходів по відношенню до Росії. У зв’язку з цим французька сторона розгляне інформацію щодо запуску Кримської платформи.

Читайте також

Нагадаємо, що у Міністерстві закордонних справ розпочали новий етап активної адвокації Кримської платформи, який передбачає інформування міжнародних партнерів про деталі кампанії щодо Кримської платформи.

5 жовтня перша заступниця міністра закордонних справ Еміне Джапарова повідомила, що Україна хоче запросити Російську Федерацію до заходів міжнародної Кримської платформи щодо питань деокупації півострова, проте невпевнена, що Москва зможе прийняти це запрошення.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган запевнив у готовності його країни підтримати майбутню платформу щодо деокупації Криму. Туреччина також готова бути активним учасником Кримської платформи.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба зустрівся з Державним секретарем у закордонних справах і справах співдружності націй та розвитку Великої Британії Домініком Раабом та проінформував його про створення Кримської платформи — нового міжнародного майданчика, який консолідує міжнародні зусилля з деокупації Криму — та запросив Велику Британію до участі у ньому.

1