Франція протистоїть "ісламістському сепаратизму" - Макрон

Франція протистоїть брехні, фанатизму, насильницькому екстремізму
Франція протистоїть "ісламістському сепаратизму" - Макрон
Президент Франції Емманюель Макрон (фото: ВВС)
6 Листопада 2020, 08:40
читать на русском
Франція протистоїть "ісламістському сепаратизму", але не ісламу і мусульманам.

Про це заявив президент Франції Емманюель Макрон у своєму коментарі для британської газети Financial Times.

Франція зазнала нападів ісламістських терористів, адже відстоює свободу висловлювань, право вірити або не вірити, а також свій спосіб життя. Французький народ постав і сказав, що не поступиться жодними французькими цінностями, своєю ідентичністю та уявленнями, - повідомив він.

Макрон акцентував увагу, що деякі його вислови інтерпретуються помилково. Зокрема, він ніколи не вживав термін "ісламський сепаратизм", але оголосив боротьбу проти "ісламістського сепаратизму", який нині став реальністю у Франції.

Ось проти чого веде боротьбу Франція: ненависть і смерть, що загрожують її дітям. Але ніколи проти ісламу. Ми протистоїмо брехні, фанатизму, насильницькому екстремізму. Але не релігії, - запевнив президент Франції.

Читайте також

Макрон додав, що у деяких районах на території Франції, а також в інтернеті пов’язані з радикальним ісламом групи пропагують ненависть, закликають до порушення законодавства.

Ось це я називаю "сепаратизмом", - уточнив президент.

Макрон навів приклади, що у деяких громадах у Франції дівчата, починаючи з 3-4 років, вимушені повністю ховати свої обличчя, виховуються окремо від хлопчиків, відділені від решти суспільства, зростають в атмосфері відрази до цінностей Франції.

Макрон нагадав, що починаючи з 2015 року у Франції внаслідок терористичних атак радикальних ісламістів загинуло 263 людини, серед яких поліцейські, військові, учителі, журналісти, карикатуристи, а також звичайні громадяни.

Я не дозволю нікому обвинувачувати Францію та її уряд у поширенні расизму проти мусульман, - заявив Макрон.

Нагадаємо, що 29 жовтня у французькому місті Ніцца у базиліці Нотр-Дам чоловік напав з ножем на людей. Внаслідок різанини троє людей загинули, ще кілька постраждали.

1