У Франції та Португалії вакцина від COVID-19 буде безкоштовною

Вакцинація буде також і добровільною
У Франції та Португалії вакцина від COVID-19 буде безкоштовною
Вакцина від коронавірусу (фото: pexels)
4 Грудня 2020, 09:54
читать на русском
Такі країни як Франція та Португалія зроблять вакцинацію від коронавірусної інфекції COVID-19 безкоштовною та добровільною для своїх громадян.

Про це повідомляє Reuters.

Прем'єр-міністр Франції Жан Кастекс заявив, що вакцинація розпочнеться у найближчі кілька тижнів. Програма щеплення буде розподілена на три категорії людей, в першу чергу вакцину отримають найбільш вразливі верстви населення, зокрема у будинках для літніх людей.

Читайте також

Франція замовила близько 200 млн доз вакцини у різних фармацевтичних компаній, які займаються їхньою розробкою. Це дозволить прищепити 100 млн осіб, - заявив він.

Міністр охорони здоров’я Португалії Марта Темідо також заявила, що вакцина від COVID-19 буде безкоштовною для громадян країни.

Португалія придбає 22 мільйони доз вакцини від COVID-19 за 200 мільйонів євро. Зокрема країна уклала угоди з такими потенційними виробниками, як CureVac, Pfizer-BioNTech, Moderna, Johnson & Johnson, Sanofi и GSK, - підкреслила вона.

Нагадаємо, що у Сполучених Штатах Америки планують до лютого 2021 року схвалити до використання три-чотири зразка вакцини проти COVID-19. На сертифікацію претендують чотири зразки вакцин. Серед перших може бути вакцина від Pfizer і BioNTech.

1