У голови Самбірського ТЦК знайшли необґрунтованих активів на 4,4 млн гривень

Раніше у ТЦК били та погрожували чоловікам
Важливо
У голови Самбірського ТЦК знайшли необґрунтованих активів на 4,4 млн гривень
НАЗК
22 Вересня 2023, 17:39
читать на русском

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) під час проведення моніторингу способу життя виявило ознаки набуття необґрунтованих активів на понад 4,4 млн грн у начальника Самбірського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК) Львівської області, де били та катували чоловіків.

Про це йдеться у повідомленні пресслужби агентства.

Як відомо, двох співробітників цього військкомату було затримано за побиття, тортури та незаконне утримання чоловіків. Після цього скандалу щодо керівника ТЦК провели моніторинг життя. З'ясувалося, що він із дружиною за 2020-2022 роки придбали низку об'єктів нерухомості.

Воєнком пояснив, що нерухоме майно було набуте за рахунок заощаджень сімʼї за попередній період, заробітної плати членів родини, а також подарунка від матері у розмірі 42 тис. дол.

"Однак, аналізуючи доходи декларанта та витрати сім'ї за останні роки, НАЗК встановило, що начальник Самбірського районного ТЦК не мав можливості придбати майно законним способом. Різниця між вартістю нерухомості та офіційними доходами сім'ї становить понад 4,4 млн. грн", - повідомляє НАЗК.

Нагадаємо, 19 вересня в мережі з’явилося відео, на якому в ТЦК та СП Самбора на Львівщині військовий із пістолетом у руках жорстоко б’є чоловіка.

Як виявилося, заступник начальника одного з відділів Самбірського РТЦК та СП, а також військовослужбовець-водій цього відділу понад тиждень утримували в приміщенні центру двох чоловіків, намагаючись примусити їх "добровільно" пройти військово-лікарську комісію для подальшої мобілізації.

Нагадаємо, коментуючи рішення про заміну всіх воєнкомів, президент Зеленський обіцяв, що "кожен "воєнком", щодо якого є кримінальне провадження, нестиме відповідальність. Цілком справедливу. Повну."

Читайте також