У Канаді виявили невідому хворобу головного мозку: ось її симптоми

Місцева влада забороняє досліджувати це захворювання
У Канаді виявили невідому хворобу головного мозку: ось її симптоми
МРТ головного мозку
23 Червня 2024, 21:30
читать на русском

Вчені Канади зіткнулися з невідомим захворюванням головного мозку, яке може вразити понад 300 людей, але уряд країни заборонив його дослідження.

Про це повідомляє видання The Guardian.

Невідомий неврологічний синдром схожий на хворобу Крейтцфельдта-Якоба — нейродегенеративне захворювання, яке вражає кору головного мозку, базальні ганглії та спинний мозок. Симптоми включають слинотечу та відчуття мурашок на шкірі, а розвиток захворювання нагадує хвороби Паркінсона чи Альцгеймера.

Представники охорони здоров'я Канади вперше повідомили про цей загадковий синдром у 2021 році, коли захворіло 40 людей. Однак через рік незалежний комітет заявив, що групі пацієнтів було поставлено невірний діагноз.

Канадський нейробіолог Семюел Вайс зазначив, що влада країни припинила дослідження цього захворювання.

"Навесні 2021 року я був сповнений оптимізму щодо урядових зусиль у розгадці таємниці хвороби, але наукові дослідження були припинені на вимогу федерального уряду", — сказав Вайс.

Захворювання невиліковне і неминуче призводить до смерті, можна лише полегшити його симптоми. Канадський вчений Майкл Култхарт також підтвердив заборону на дослідження нової хвороби в провінції Нью-Брансуїк. На сьогодні, ймовірно, захворіло вже до 350 осіб.

Читайте також

1