Ботулізм та кишкові хвороби: які інфекційні захворювання поширені в Україні

Доволі часто зустрічаються в місцях розміщення тимчасово переміщених осіб
Ботулізм та кишкові хвороби: які інфекційні захворювання поширені в Україні
Лікар (Фото: pexels)
24 Травня 2022, 12:28
читать на русском

Головний санітарний лікар Ігор Кузін розповів про поширені інфекційні хвороби в Україні. Зокрема зареєстровані поодинокі випадки ботулізму та кишкові інфекції.

Про це Кузін сказав в етері національного телемарафону 24 травня.

За його словами, наразі в Україні активно проходить кампанія з вакцинації ІПВ (Інактивована вакцина проти поліомієліту) дітей до шести років.

Оскільки спалах поліомієліту є триваючий і станом на зараз виконання національного плану, або національних цілей про вакцинацію вакциною ІПВ складає близько 42% і ця робота продовжується, - зазначив він.

Крім цього, в Україні зафіксовані спалахи гострих кишкових інфекцій, доволі часто в місцях розміщення тимчасово переміщених осіб. Тому другим пріоритетом є їх швидка локалізація.

А в кількох областях виявлені випадки захворювання ботулізмом. Ці спалахи доволі швидко локалізуються, але потрібно бути обережними з харчовими продуктами та дотриманням правил особистої гігієни.

Такі поодинокі випадки зустрічаються в місті Києві, у Київській області, Чернігівській області і переважно це порушення правил приготування їжі, або купівля саме продуктів харчування в несанкціонованих місцях, або на вільних ринках, - сказав Кузін.

Нагадаємо, що Маріуполь на межі епідемічної та екологічної катастроф. Трупна отрута та бактерії можуть потрапити у водопровідну систему, підземні джерела, у річки та море.

Читайте також

1