У Києві арештовано будівлю, яка належить російському виробнику ядерного палива

Це зроблено для того, щоб не допустити її перереєстрації
У Києві арештовано будівлю, яка належить російському виробнику ядерного палива
Київ (Фото: pixabay)
24 Червня 2022, 19:56
читать на русском

У центрі Києва арештовано будівлю, яка належить російському виробнику ядерного палива, підпорядкованому Росатому, аби не допустити її перереєстрації.

Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора.

За участі прокурорів Офісу Генерального прокурора на будівлю, яка належить російському виробнику ядерного палива, підпорядкованому "Росатому", судом накладено арешт з метою недопущення її перереєстрації та звернення у подальшому в дохід держави, - йдеться у повідомленні.

Під час досудового розслідування виявлено будівлю площею 928,1 кв. м в історичному центрі Києва вартістю понад 30 млн грн. Вона належить та використовувалася АТ "Твел", яке створено указом президента держави-агресора.

При цьому відомості про право власності на цю будівлю з метою її приховування до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно не вносилися. Вони відображалися лише в документах Київського міського бюро технічної інвентаризації та реєстрації права власності на об’єкти нерухомого майна.

Наразі вирішується питання про передачу будівлі в управління АРМА.

Нагадаємо, що Личаківський районний суд Львова наклав арешт на залізничний вагон-ресторан підозрюваного у державній зраді народного депутата Віктора Медведчука. Цей вагон знайшли під час обшуку його маєтку.

1